Klimatförbättrad betong hjälper JM ur lågkonjunkturen

Currently, there are 0 användare and 1 guest visiting this topic .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3356
  RedaktionRedaktion
  Keymaster

  Klimatförbättrad betong hjälper JM ur lågkonjukturen

  Minskat klimatavtryck går som en grön tråd genom hela verksamheten hos JM, en av Nordens största bostadsutvecklare. I fjol infördes klimatförbättrad betongproduktion i Sverige och från i år innefattas även prefabricerade produkter. Målet är att införa mer slagg som bindemedel i betongen med bibehållen kvalitet och lägre klimatavtryck jämfört med konventionell betong.

  I fjol togs beslut om att all betonggjutning i Sverige skulle vara klimatförbättrad med tio procent. Tester genomförs i några projekt med ännu högre klimatförbättrad betong i linje med branschorganisationen Svensk Betongs definition. Verksamheterna i Norge och Finland genomför testprojekt med klimatförbättrad betong 2022–2023 med mål att införa produkten även där.

  – På sikt tror jag dock att klimatförbättrad betong blir ett argument i valet av bostad. Många av våra kunder tycker det är skönt med en kvalitetsmärkning av tredje part. Dessa krav sammantaget gör oss också mer intressanta för både kommuner och investerare, säger Maria Sandell, hållbarhetschef på JM.

  Vad tycker du?

  Läs artikeln

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.